اهمیت برنامه ریزی شخصی چیست؟
در مطلب قبلی اهمیت برنامه ریزی شخصی و سه گام ابتدایی برای چیدمان این برنامه توضیح داده شد. همانطور که می دانید برنامه ریزی توسعه شخصی به شما کمک می کند تا هدفمند تر به جلو گام بردارید. در ادامه این بحث به ادامه مراحل انجام کار خواهیم پرداخت.
مرحله 4 : ایجاد یک برنامه کاری هفتگی
تعیین اهداف خوب و مشخص ساده است. اما اگر میخواهید به آنها برسید باید برنامهای بریزید تا این اتفاق بیفتد. برای انجام این کار، باید اقدامهای لازم برای انجام یک برنامه ریزی هفتگی را، برای رسیدن به اهداف خود کنار هم بچینید. اگر این کار را نکنید، چیزهای دیگری وقت شما را میدزدند و شما به اهدافتان دست نخواهید یافت.
شما می توانید این برنامه را بطور دیجیتالی در نرم افزار ورد یا تقویم گوشی خود ایجاد کنید. به این کار ایجاد یک سند برنامه هفتگی الکترونیکی می گوییم. و اگر دوست داشتید نوشتن آن بر روی یک کاغذ هم می تواند مناسب باشد. سعی کنید تا جای ممکن در نوشتن آن خلاقیت به خرج دهید و ببینید که انجام چه کاری برای شما راحتتر است. هرچه امکان دیدن آن توسط شما بیشتر باشد، بهتر می تواند به کارهای برنامه ریزی شدهی خود عمل کنید. در برنامه اقدام هفتگی خود موارد زیر را مطرح کنید:
آنچه عمل و برنامه ریزی هفتگی شما باید شبیه به آن باشد شامل اهداف بلند مدت و اهداف کوتاه مدت است. همچنین درج تاریخ دقیق عمل به آن ها و مقرراتی که برای اعمال خود دارید؛ بسیار اهمیت دارند. این الگو را برای هر بخشی که میخواهید در آن هفته تمرکز کنید، ایجاد کنید. بنابراین، اگر روی سلامت، پول و خدمات تمرکز میکنید، فرمت بالای هر مقوله را فهرست کنید.
به این ترتیب، دیدگاه ها و اهداف خود را در مقابل هر هفته بررسی و در صورت لزوم بهبود دهید. زیرا با انجام این کار تمرکز بیشتری خواهید داشت. هر روز شنبه یک برنامه کاری هفتگی ایجاد کنید (یا هر روزی که در هفته انتخاب می کنید). زمان را در تقویم خود تقسیم کنید؛ تا هر هفته یک برنامه عملی در اختیار داشته باشید. برنامه اقدام هفتگی تان شما را بر روی اهداف تان متمرکز خواهد کرد، و اطمینان خواهید داشت؛ که هر هفته آنها را اولویت بندی می کنید.
برنامه عملی هفتگی در برنامه ریزی شخصی، یک چارچوب برای کمک به شما برای انجام کاری است؛ که هر هفته برای رسیدن به هدفتان به آن نیاز دارید. داشتن این کار باید به شما کمک کند تعهدات خود را اولویتبندی بکنید و به شما این امکان را میدهد که نه به همه چیز بگویید. برنامه ریزی عملی هفتگی، یک چارچوب برای کمک به شما برای انجام کار هایی است؛ که هر هفته برای رسیدن به هدفتان به آن نیاز دارید. داشتن این کار باید به شما کمک کند، تعهدات خود را اولویتبندی بکنید، و به شما این امکان را میدهد که به همه چیز تسلط کافی را داشته باشید.
با تکمیل یک برنامه عملی هفتگی، شما به طور هوشمندانه زندگی خود را برنامهریزی میکنید؛ و عادت چک کردن شخصی را در برنامه و اهداف تان به وجود میآورید.
مرحله 5 : عادت های حمایتی را اجرا کنید.
فراتر از اهداف و فعالیتهایی که اتخاذ میکنید، عادت هایی وجود دارند، که به موفقیت شما کمک می کنند. عادات حمایتی روی موفقیت شما تاثیر بزرگی خواهد گذاشت. چرا؟ چون این عادت ها، طبیعی بوده و برای شما آسان است که کاری را که میخواهید انجام بدهید، را هر چه سریعتر آغاز کنید.
عادتها به انگیزه زیادی نیاز ندارند. در عوض، عادات مناسب در زندگی شما نظم و انضباط برقرار کرده؛ و به ماهیت دوم تبدیل میشوند. هرچه عادتهای حمایتی بیشتری داشته باشید، انگیزه کمتری برای انجام کار های مختلف دارید.
مثلا اگر عادت به رفتن به باشگاه دارید، نباید آن را ترک کنید. وقتی این عادت را ترک می گویید، انگیزه زیادی برای برگشتن به آن خواهید داشت. عادتهای مناسب اهداف شما را آسانتر و به احتمال زیاد به این دلیل انجام میدهند که برای انجام آنها به اندازه کافی تلاش نخواهید کرد. عادتها تصمیمگیری را از معادله میگیرند. عادات مناسب از اهداف شما و دیدگاه هایتان حمایت خواهند کرد. آنها به شما کمک می کنند از موقعیت حال حاضر خود، به جایی که می خواهید برسید.
برای ایجاد عادات مناسب در برنامه ریزی روزانه و شخصی تان، تصمیم بگیرید؛ که چه نوع از آنها می توانند به کمکتان کنند. شما خود را بهتر می شناسید، و به طبع راحتتر میتوانید به عادتهای مناسب شخصی خویش دست پیدا کنید. بنابراین پیشبرد چند گام برای کمک به خودتان، با شروع بهترین عادات با استفاده از دیدگاه های جدید بهتر می تواند یاریتان نماید.
در روند برنامه ریزی شخصی خود، برای ایجاد عاداتی تلاش کنید که از دیدگاه ها و اهداف شما پشتیبانی میکنند. برای این کار گام های زیر را دنبال کنید:
البته هرچه عادت های حمایتی بیشتری داشته باشید، به احتمال زیاد به اهداف خود دست پیدا میکنید.
بدون دیدگاه