چرا استعداد یابی فردی اهمیت بالایی دارد؟
استعداد یابی نیاز هر آدم است. هیچکس بدون یک سری از سلاحهای مورد علاقه خود، به نبرد نمیرود. در زندگی حرفهای ما نیز، این سلاحها تواناییها و مهارتهایمان هستند. آنها در جایگاه قدرت اول و آخر ما قرار میگیرند. این استعداد ها می توانند ما را از هر زاویه ای نشان دهند. زیرا در واقع درون ما را تشکیل میدهند.
استعداد یابی باعث می شود تا مهارت هایمان، ما را در موقعیتهای هیجانانگیز قرار داده؛ و دنیایمان را بزرگتر و گسترده تر کنند. اما همیشه زبان این را نداریم؛ که استعدادها و مهارتهای خود را جلو دیگران شرح دهیم. البته این مسئله تا اندازهای به خاطر این است که، ما عمدا به آنها فکر نمیکنیم. و سعی نمی کنیم تا استعداد یابی خودمان را انجام دهیم.
استعداد یابی چیزی نیست که وقتی روی صندلی نشستهاید بتوانید مثل یک لیست خرید آنها را روی کاغذ ردیف کنید. مگر اینکه در حال تکمیل کردن رزومه و یا پروفایل خود باشید. و جالب است بدانید که ما، عمدتا با ترس و وحشت این کار را انجام میدهیم. بنابراین، با تلاش برای فکر کردن به تواناییها و مهارتهایمان سعی خاصی برای فکر کردن نیاز نیست. و یا زمانی که این کار را انجام می دهیم، از این کار هیجانزده نیستیم.
جای تعجب ندارد که چه در هنگام نوشتن و چه به صورت کلامی، ما معمولا به سادگی از دستهای از چیزهایی که در توصیف شغل فعلی مان یافت میشوند، صحبت میکنیم. بسیاری از نقاط قوت را نمی توان در هر توصیف شغلی یافت. زیرا استعداد یابی فردی، ترکیبی از مهارتها و تجربیات یادگیری و تواناییهای طبیعی هستند.
همیشه خوب است که استعداد و مهارتهای خود را درک کنیم. اما این موضوع به اندازه وقتی که به دنبال تغییر شغل هستیم، اهمیت بالاتری پیدا می کند.
مراحل استعداد یابی و شناخت مهارت های خود را به خوبی درک کنید.
هر کسی استعدادی دارد، و این مهم است که تا زمانی که متوجه آن شود؛ به دنبالاش بگردد. اولین کاری که باید انجام دهید، این است که بدانید استعداد یابی چیست. سپس تفاوت بین تواناییها و مهارتهای خود را بشناسید. همانطور که می دانید؛ مهارتها، تواناییهایی هستند؛ که آنها را یاد گرفتهاید. این مهارت ها عمدتا از مدرسه، کلاسهای آموزشی، شغل و یا از طریق تجربه و فعالیت های کاربردی بدست آمدهاند.
استعداد ها به طور طبیعی به شما مربوط می شوند. و در واقع توانایی هایی هستند؛ که بطور ذاتی از خود بروز می دهید. دیگران ممکن است این موضوع را به عنوان هدیه ای از سوی خدا، به رسمیت بشناسند. درست مانند مهارتها، شما میتوانید خودتان را استعداد یابی کرده و آنها را نیز بهبود ببخشید.
و در نهایت درست در جایی که این مهارت و استعدادهایتان با هم ترکیب میشوند، نیروی نهایی شما خودش را نشان می دهد. در حال حاضر کتاب های مختلفی در این رابطه منتشر شده اند؛ که به شما در استعداد یابی کمک می کنند. این امر نکته ای است؛ که برای توجه به نقاط قوت، به جای بهبود ضعفهای اجتناب ناپذیر شخصیتی، به شما اعطا می کند.
در نهایت بعد از درک تواناییها و مهارتهای فردی خود میتوانید؛ در مورد آنها به راحتی با دیگران صحبت کنید. و به نوعی آنها را به زندگی خود راه دهید. به زبان ساده تر می توان گفت؛ که به رسمیت شناخت استعداد های خودتان ، می تواند در قبول آنها توسط دیگران نقش موثری داشته باشد. شما باید بتوانید استعداد یابی خویش را با مهارت یادگیری در تفکر استراتژیک، مدیریت تغییر کامل کنید. در نهایت باید نکات زیر را در این زمینه از خود بپرسید:
باید بفهمید، کدام یک از مهارتهای شما مکمل استعداد های طبیعیتان هستند؟
هر کسی میتواند با تمرین و پشتکار خوب عمل کند. خودتان را به میزان لازم در مقابل کار یا یک فعالیت خاص قرار دهید؛ و ببینید که چه نتایجی به دست میآورید. اما اگر این فعالیت به استعداد یابی طبیعی شما مرتبط نباشد؛ فورا متوجه میشید که این نشانه خوبی نیست. اغلب افراد در این زمینه احساس میکنند که چیزی کم دارند.
درگیر شدن با مهارت در کنار استعداد ذاتی همیشه موثر است؛ و شما را به قهرمان زندگی کاری، و حتی شخصیتان بدل میکند. شاید دو نفر همزمان در یک فعالیت خاص مشغول به کار باشند. اما استعداد یابی آنها زمانی اهمیت پیدا میکند که یک نفر عاشق کاری که انجام میدهد است. و دیگری مجبور به انجام آن است.
در نتیجه اولین نفر در حال زندگی و توجه به استعداد ذاتی خویش است؛ که با کمک مهارت هایش توسعه مییابند. اما دومین نفر تنها در حال سرکوب توانایی ها و زندگی با ضعف هایی است؛ که هیچ ربطی به ناتوانی او، در زندگی شخصی اش ندارند. شما میتوانید بر آنچه که میخواهید تاکید کنید. و اینکه این استعداد ها چطور متفاوت از تواناییهای شما، برای رسیدن به موفقیت توصیفتان میکنند.
برای استعداد یابی خود به نقاط عطف زیر توجه کنید:
به یاد داشته باشید: علاقه همیشه با یک استعداد برابری نمیکند.
استعداد لزوما به علاقه ربط ندارد. بعضی وقتها علاقه میتواند بستر استعداد یابی باشد. اما لزوما خیر. یک مثال مشخص در این رابطه وجود دارد. علاقه به فیلم و دنیای سینما در هر کسی می تواند، وجود داشته باشد. اما این موضوع دلیل نمی شود که همه ی افراد علاقه مند به این حوزه بتوانند فیلمساز خوبی باشند. نه کارگردان و نه نویسنده و نه حتی تدوین گر و..
علاقه به این موضوع مرتبط نیست. نباید فکر کنید که گویی این کلید یافتن کار، برای رسیدن به اهداف شغلی شما است. باید تمرینات زیادی برای آشکار کردن علایق خود انجام دهید؛ تا مشخص شود که در حرفه خود چه کاری باید انجام دهید. درست است که علاقه راهی برای نشان دادن و استعداد یابی در یک فرد است. اما این موضوع دلیل خوبی برای پیگیری حتمی و دائمی نیست. پس بهتر است از جانب دیگری هم به موضوع نگاه کنید.
منبع:
https://secondbreaks.com/know-your-talents-skills/
بدون دیدگاه