چالش های پیش روی هوش مصنوعی چیست؟

تکنولوژی هوش مصنوعی این روزها نقش مهمی را در دنیای ما بازی می کند. بطور مثال تعامل با دنیای اطراف، باید به راحتی رفتن به کافه مورد علاقه و سفارش نوشیدنی دلخواهمان قبل از رسیدن به آن مکان باشد. این موضوع به شناسایی شدن شما توسط کافه چی و ارائه همان نوشیدنی محبوبی است؛ که همیشه سفارش می دهید. در اصل این روند بدون هیچ تعامل اضافه ای صورت می گیرد. هوش مصنوعی نیز برای آسانتر کردن و از بین بردن مراحل روتینی به این شکل، کمک می کند.
این موضوع چگونگی تعامل با ماشین ها و تعامل ماشین ها با آدم ها را، مشخص می کند. پیشرفت ها در هوش مصنوعی به ایجاد تعامل انسان با ماشین و ماشین با انسان کمک لازم را می کنند. هوش مصنوعی پیشرفت بزرگی در دنیای فناوری به حساب می آید. و با پیشرفت تکنولوژی در حوزه بازاریابی امروزی، افزایش استفاده از این فنآوری کاملا مشهود است.
هوش مصنوعی دقیقا چیست و چه کاری انجام می دهد؟
پدر هوش مصنوعی، جان مک مکارتی، اظهار کرده است؛ که این علم و مهندسی ساخت ماشین های هوشمند است. واقعیت این است که هوش مصنوعی جدید نیست. با این حال، این فناوری به امکانی اثربخش منجر شده است، که آن را تایید می نماید. هوش مصنوعی، یک واژه محبوب در دنیای فنآوری به یادگیری عمیق ماشین مرتبط است. یادگیری ماشینی، از الگوریتم هوش مصنوعی برای کشف الگوها و ایجاد بینش هایی از داده هایی که روی آن کار میکنند، استفاده می کند. از سوی دیگر، یادگیری عمیق، زیر مجموعهای از یادگیری ماشینی است. این تکنولوژی با هدف ارتقا و نزدیک تر کردن ماشین ها برای فکر کردن و کار کردن به عنوان یک انسان عادی، کار می کند.
هوش مصنوعی یک موضوع قابل بحث است. که برخی آن را نعمتی برای تغییر جهت کسب و کارها می دانند. در حالی که برای برخی دیگر، این موضوع یک فنآوری جدید است؛ که تنها وجود انسان را به خطر می اندازد. این فناوری به طور مستقیم و یا غیر مستقیم بر سبک زندگی ما تاثیر گذاشته است. در آینده نزدیک، این هوش بر برخی از وظایف اصلی روزمره هم تاثیر خواهد گذاشت. این امر همچنین منجر به از دست دادن شغل افرادی می شود؛ که یک ماشین هم از انجام کار آنها برمی آید.
وقتی میگوییم که تکنولوژی در حال شکل دادن آینده است؛ منظورمان این است که تکنولوژی تاثیرات قطعی خود را بر سبک زندگی ما دارد. با وجود این تکنولوژی، موفقیت و شکست دو روی یک سکه قرار می گیرند. تکنولوژی همچنین دارای برخی مضرات و چالشهای مربوط به آن است. در این مقاله، ما در مورد برخی مشکلات هوش مصنوعی و راهحل های آن بحث خواهیم کرد.
ایجاد اعتماد به هوش مصنوعی توسط همه دشوار است.
هوش مصنوعی مربوط به علوم و الگوریتم هایی است؛ که در بخش فنی قرار دارند. افرادی که به طور کامل از این الگوریتم ها و تکنولوژی های پشت سر هوش مصنوعی، آگاهی ندارند، درک عملکرد آن برایشان دشوار است.
چگونگی کاهش دادن وظایف به کمک هوش مصنوعی، با مسائل اعتماد به انسان مواجه می شود. این یک روانشناسی انسانی پایه است؛ که ما اغلب از چیزی که آن را درک نمیکنیم، غفلت می کنیم. ما به عنوان یک انسان دوست داریم از هر چیزی پیچیده دوری کنیم. و این فناوری ارتباط با داده های بزرگ، علوم داده ها و الگوریتم ها، و زمان هایی هست که درک آن برای همه دشوار است.
واسط انسانی در هوش مصنوعی
چالش موجود در این بخش کمبود مهارت های علوم داده، در انسان ها برای رسیدن به حداکثر خروجی از هوش مصنوعی است. در مورد کسب و کارها، کمبود مهارت های پیشرفتهی زیادی وجود دارد. صاحبان کسب و کار باید حرفهی خود را بطور کامل آموزش ببینند؛ تا بتوانند از مزایای این فنآوری بهره برداری کنند.
آمار نشان میدهد که ۵۵ درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی مربوط به واسط انسانی در این فناوری احساس کردند که بزرگترین چالش، تغییر حوزه مشاغل انسانی در زمانی است؛ که همه چیز به سمت خودکار شدن پیش خواهد رفت.
چالش سرمایه گذاری بر روی هوش مصنوعی
چالش دیگر پیش روی هوش مصنوعی این است؛ که تمام صاحبان کسب و کار و یا مدیران تمایلی به سرمایهگذاری در آن ندارند. وجوه مورد نیاز برای راه اندازی و اجرای این فناوری بسیار بالا است. بنابراین هر صاحب کسب و کار یا سازمانی که میتواند در آن سرمایهگذاری کند؛ باید بتواند قابلیت های آن را در حوزه صنعت خود امتحان کند.
چالش نقص عملکرد نرم افزار در هوش مصنوعی
هیچ تکنولوژی یا انسانی کامل نیست. در مورد تجزیه و تحلیل سخت افزار یا نرم افزار، نیز این مسئله وجود دارد. از طرف دیگر، وظایف انجام شده توسط انسان ها را می توان به کمک این فناوری دنبال کرد. با این حال، با ماشین ها و الگوریتم های درونی تصویر، مشکل است که کسی را مقصر بدانیم. یا علت سقوط سختافزار / نرم افزار را پیدا کنیم. یک مثال جدید از این موضوع می تواند ماشین های بدون سرنشین باشد. که زندگی عابران پیاده را تحت تاثیر قرار می دهد.
این تکنولوژی نمیتواند هر کاری را جایگزین کند.
از زمانی که هوش مصنوعی راه خود را به زندگی ما باز کرده است؛ یک تصویر بر مبنای آن وجود دارد که مضمون آن به این شرح است: همه کارها، بسته به بزرگی یا زمان انجام آن را می توان با هوش مصنوعی مدیریت کرد. با این حال، این باور میتواند تا حدودی حقیقت داشته باشد. اما این فناوری نمی تواند همه کار ها را انجام دهد.
هوش مصنوعی بیشتر شبیه ابزاری است؛ که به افزایش بهرهوری یک کار کمک میکند. این فناوری توانایی جایگزین کردن تمام وظایف دنیوی با ماشین ها را دارد. و به شما این امکان را میدهد که کارهای تولیدی بیشتری را در کمترین زمان انجام دهید. این ابزاری است که عملکرد و کارایی یک کارگر متوسط را تقویت می کند.
وجود انتظارات بالاتر از فناوری هوش مصنوعی
هوش مصنوعی میتواند مسائل جدی با انتظارات بیشتری از سوی مردم را در کنار خود داشته باشد. به طور کلی افراد درک دقیقی از نحوه کارکرد این تکنولوژی ندارند. و از این رو آنها انتظارات بسیار بالایی دارند ( که برخی از آنها حتی ممکن نیستند).
انسانها به امکاناتی بالاتر از حد تصور تمایل دارند. و برای دریافت این امکانات خروجی های فوق العاده ای را نیز می طلبند. با این حال، مانند هر تکنولوژی دیگری، محدودیتهایی در ارتباط با هوش مصنوعی وجود دارد.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید