هدف گذاری مالی چیست و چگونه اهداف مالی خود را تعیین کنیم؟

هدف گذاری مالی چیست؟ چرا باید به هدف گذاری مالی اهمیت بدهیم؟ چه اهدافی را در این قضیه باید داشته باشیم؟ چگونه هدف گذاری مالی کنیم؟ ویژگیهای یک هدف گذاری موثرچیست؟ جواب تمامی این سوالات در این مقاله از وبسایت خانه آموزش، پاسخ داده میشود، پس با ما همراه باشید.
هدف گذاری مالی به چه معناست؟
انسان، موجودی کمالگرا است. همواره در طول تاریخ بشریت، ما به دنبال بهتر کردن زندگی برای خود و خانواده خود بودهایم. حال با توجه به تخصصی شدن همه امور زندگی، مدیریت و آیندهنگری مالی نیز، مستلزم تفکر و ایجاد اهداف است که بر پایه آن، امور زندگی را بچینیم؛ به مجموع این امور در یک کلام، هدف گذاری مالی میگویند. در یک هدف گذاری مالی، شخص باید ایدههایی برای آینده داشته باشد؛ با بررسی ایده، در صورت نیاز تغییرات را لحاظ کند و همواره تلاش کند تا شانس خود برای موفقیت مالی را در راه ایده مورد نظرهموار سازد.
چه اهدافی را انتخاب و تعیین کنیم؟
در هدف گذاری مالی باید از تعیین اهداف غیر قابل باور اجتناب کرد؛ همیشه هدف گذاری مالی کاری ساده به نظر میرسد. به طور مثال میگوئید که میخواهم تا 3 سال آینده یک خودروی لامبورگینی خریداری کنم. این امر حتی اگر به پولش هم برسید در ایران غیر قابل انجام است.
بهتر است شما واقعگرایانه رفتار کنید و با توجه به شغل و میزان مهارت خود، پیشرفت مناسب برای آینده را در نظر بگیرید و اگر ایده یا هدفی، واقعگرایانه به نظر رسید، آن را تعیین کنید تا در راستای آن، زندگی خود را برنامه ریزی کرده و به موفقیت مالی موردنظر برسید.
چرا اهداف را باید قطعه قطعه کنیم؟
با توجه به موضوعاتی که در بخشهای قبلی به آن اشاره شد، احتمالا به میزان اهمیت هدف گذاری مالی پی بردهاید. حال موقعش رسیده است که با شگرد افراد موفق آشنا شوید. افراد موفق هیچوقت یک هدف را به طور کلی دنبال نمیکنند. به طور مثال اگر برای خود، خرید خانه لوکسی را برای 20 سال آینده هدف گذاری کردهاید بهتر است که آن را به بخشهای کوچک تقسیم کنید.
فراموش نکنید که شما انسان هستید و مغز شما برنامه نویسی نشده است که هیچ کاری را از قلم بیندازد. از همین رو بهتر است هدف گذاری 20 سال آینده خود را برای مثال به 10 هدف کوچک 2 ساله تقسیم کنید. البته که میزان تقسیم کردن در شرایط مختلف، متنوع است و خرید خانه لوکس در 20 سال آینده و تقسیم آن به 10 هدف موچک، فقط مثالی برای پی بردن اهمیت قطعه قطعه کردن هدف مالی است.
اولویت بندی در هدف گذاری مالی، امری بسیار مهم
پس از انتخاب ایده، تعیین اهداف، آگاه شدن از اهمیت هدف گذاری مالی و راه های رسیدن به اهداف مالی، حال موقعش رسیده که پس از قطعه قطعه کردن اهداف خود، اولویت بندی داشته باشید تا در این امور نظم بیشتری ببخشید. ما در هدف گذاری مالی با سه دسته بندی رو به رو هستیم :
• اهداف کوتاه مدت : نهایتا 12 ماه
• اهداف میان مدت : بین 1 تا 5 سال
• اهداف بلند مدت : 5 سال به بیشتر
حال زمان این رسیده است که تعیین کنید کدام دسته بندی برای شما حائز اهمیت است. این موضوع بستگی به شرایط الان شما دارد. قاعدتا اگر چرخه زندگی برای شما به نحوی چرخیده است که در حال حاضر از اوضاع خوب مالی برخوردار نیستید، باید اهداف کوتاه مدت را در اولویت قرار دهید تا خود را از این اوضاع نجات دهید. اما اگر زندگی کارمندی دارید و به سمت زندگی ایدهآل خیز برمیدارید قاعدتا اهداف میان مدت برای شما مناسب است و اگر اوضاع مالی و شرایط سنی مساعد است و میتوانید صبر کنید، اهداف بلند مدت پیشنهاد میشود.
ویژگیهای یک هدف گذاری مالی مناسب چیست؟
اگر از دور به یک هدف گذاری مالی که حتی هدف نیز معقول باشد نگاه کنید، احساس میکنید همهچیز سر جایش است و در ادامه آن هدف تبدیل به پولهای فراوان میشود. اما یک هدف گذاری باید ویژگیهای خوب خود را داشته باشد تا میوه شما به بار بنشیند. در ادامه با سایت خانه آموزش همراه شوید تا به این موارد بپردازیم:
1. دست یافتنی بودن
بعضی از افراد به قدری خوشبین هستند که معتقدند هیچ کاری نشد ندارد؛ تا حدی این موضوع درست است اما باید قوانین و عرف یک جامعه را نیز درنظر داشت. از همین رو باید با خودتان رو راست باشید و بررسی کنید که حتما هدفی که دارید، دست یافتنی است در غیر این صورت با روحیهای شکست خورده به زندگی ادامه خواهید داد.
2. خاص بودن
هدف گذاری مالی برای آینده مستلزم این است که ایده و هدفی که برای آینده دارید تا حد زیادی خاص باشد. این بدین منظور نیست که اگر ایده و هدف شما جای دیگری اجرا شده باشد، شما صد درصد بازنده این داستان هستید. اما اگر هدف گذاری شما خاص باشد، با احتمال موفقیت چند برابری روبهرو هستید و در بعضی مواقع حتی کار آسانتری در پیش دارید.
3. سودمند بودن
ممکن است که هدفگذاری مالی خود را داشته باشید و به هدفی که میخواستید برسید؛ اما اگر در این هدف و ایده، خبری از سود مناسب نباشد، آن هدف هیچ ارزشی ندارد از همین رو باید در کنار هدف گذاری، یک بیزینس پلن نیز برای خود داشته باشید و با مشاورههای اقتصادی، اهداف خود را در میان بگذارید تا صورت نیاز این عزیزان شما را راهنمایی کنند.
پس انداز را جدی بگیرید!
اگر شما یک کارمند نمونه با حقوق بالا در شرکت خود هستید، اما هیچ پس اندازی ندارید، بدون تعارف شما بازنده قبل از بازی محسوب میشوید. یعنی زندگیتان را وابسته به کار خود میدانید و اگر یک روز کار خود را ترک کنید دیگر پولی برای زندگی کردن ندارید. بهتر است همیشه میزان قابل توجهی پس انداز داشته باشید تا بتوانید با جرئت بیشتری هدف گذاری کنید. نتیجه هدف گذاری مالی با پشتوانه مناسب، اگر به موفقیت هم نرسد این است که تبدیل به فردی مجرب میشوید که میتوانید با شروعی دوباره، آینده درخشانی برای خود فراهم کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.