دلیل استرس ناگهانی در انسان چیست؟

زندگی در هر لحظه پستی بلندیهای خود را دارد. پستیهایی که منجر به بالا رفتن ضربان قلب و ایجاد استرس در شما میشود. رسیدن یک خبر بد ناگهانی، از دست دادن یکی از نزدیکان، ورشکستگی مالی و عوامل بسیار دیگری در ایجاد این استرس دخیل هستند. اما در مواقعی ممکن است میزان این استرس و اضطراب به حدی باشد که بعضی عملکردهای بدن را دچار اختلال کند و ایجاد خطرات و بیماریهای جبران ناپذیری کند. خانه آموزش در اين مقاله با اطلاعتي كه در مورد دليل استرس ناگهانی و شیوههای درمان استرس بي علت به شما ميدهد به راحتي ميتوانيد با اينگونه استرسهاي ناگهانی و بي علت مقابله كنيد. براي شناخت بيشتر اين مشكل با ما همراه باشيد.
استرس ناگهانی چیست
ممكن است براي شما هم پیش آمده باشد که در محل کار یا منزل خود باشید و ناگهان دچار استرس و اضطرابی ناگهانی شوید و ضربان قلب شما افزایش یابد؛ اینگونه استرسها را استرسهای ناگهانی گویند. این اضطرابها میتواند ریشه در گذشته افراد داشته باشد. به طور مثال مشاهده یک تصادف در خیابان میتواند در ناخودآگاه فرد ترس از عبور از خیابان را ایجاد کند و یا ورشکستگی مالی که باعث میشود فرد از انجام کارهای دارای ریسک با سرمایه خود خودداری کند و همیشه در ذهن وی ترسی نسبت به این مورد وجود داشته باشد. وجود این ترس و اضطرابها از موارد مختلف در ناخودآگاه، با کوچکترین عاملی میتواند تحریک شود و سبب دلشوره و تپش قلبهایی شود و در مواردی خطرناک باشد.
دلیل استرس ناگهانی چیست
آیا میدانید دلیل استرسهای ناگهانی در شما چیست؟ دلشوره و اضطرابهای ناگهانی دلایل بسیار زیادی میتوانند داشته باشد که افراد زیادی آن را تجربه کردهاند. لازم است بدانید اگر اینگونه استرسها درمان نشوند، میتوانند روند عادی زندگی هر فردی را مختل کنند. به همین خاطر در ادامه به چند مورد از دلایل آنها اشاره میکنیم و به اختصار در مورد آنها توضیحاتی میدهیم.
1. بالا رفتن سن
با گذشت زمان و بالا رفتن سن، افکار منفی زیادی ممکن است به سراغ افراد میانسال آید. افکاری نظیر: نداشتن پشتوانه مالی، بیماری، از کار افتادگی و … میتوانند مهمترین دلیل استرس ناگهانی باشند. استرسهایی که در سنین بالا بسیار خطرناک هستند و میتوانند باعث ایجاد بیماریهای جبران ناپذیری شوند که باید به سرعت با آنها مقابله کرد. بنابراین اگر در دوره میانسالی هستید و استرسهای ناشی از این دوره شما را آزار میدهد، بهتر است برای کاهش این اضطراب اقدامات لازم انجام شود. در غیر اینصورت ممکن است این استرسها منجر به آسیبهای شدیدتری شوند.
2.شیوه و محیط زندگی
شرایط زندگی در ایجاد اینگونه استرسها بسیار مهم است. معمولا در محل کار شرایطی وجود دارد که باعث استرس و اضطراب میشود. شرایطی نظیر: قوانین حاکم در محل کار، اختلاف نظرها، رقابت شغلی و… تا حد امکان باید خود را از اینگونه شرایطی که باعث ایجاد تنش و اضطراب میشوند دور کنید. اگر محیط زندگی و یا محل کارتان به دلایلی استرسزا است بهتر است از این محیط دوری کرده و تا حد امکان فضای پیرامون خود را از استرس خالی کنید.
3.ارتباط با افراد مضطرب
ارتباط و معاشرت با یک فرد که دچار استرس و اضطراب به طور مداوم است میتواند ما را دچار تنش و اضطراب کند. باید توجه داشت که استرس یک بیماری قابل انتقال و مسری است! صحبت کردن با افراد مضطرب و بودن در کنار آنها بر روی ذهن تاثیر منفی میگذارد و باعث از بین رفتن تمرکز میشود. بنابراین تا حد امکان از افراد مضطرب دوری کنید و راهکارهایی برای رفع بیماریشان به آنها ارائه کنید.
4.نگرانی و ترس از فردا
حتما تا کنون افرادی را مشاهده کردهاید که در طول روز خود به طور مداوم به فردا فکر میکنند و نگران اتفاقاتی که هنوز رخ نداده است هستند. این موضوع با برنامهریزی و فکر برای آینده که امری بسیار مهم و ضروری است، بسیار متفاوت است. در این مورد ضرب المثلی وجود دارد که میگوید “چو فردا رسد فکر فردا کنیم”. این ضرب المثل به خوبی نشان میدهد که نباید غصه اتفاقاتی را خورد که هنوز رخ نداده است.این افکار زندگی شما را تلخ میکنند و نمیگذارند از امروز خود لذت ببرید. نگرانی درباره آینده اینگونه میتواند دلیل استرس ناگهانی شما باشد.
5.ارثی بودن استرس
امروزه محققان به این مهم دست یافتهاند که استرس میتواند ارثی باشد و از یک نسل به یک نسل دیگر منتقل شود. در مقابل خونسردی و آرام بودن نیز از پدر و مادر به فرزندان منتقل میشود. پس میتوانید دلیل استرس ناگهانی خود را در والدین نیز جستجو کنید. اگر این استرس را از خانواده به ارث برده باشید احتمالا از کودکی همراه شما بوده است؛ بنابراین لازم است حتما راهکارهای مناسبی را برای کاهش این استرسهای ناگهانی و بی دلیل خود بیابید.
چه راهکارهایی برای مقابله با استرس ناگهانی وجود دارد
امروزه بسیاری از بیماریها بر اثر همین استرسها و دلشورهها به وجود میآید. استرسهایی که با رعایت چند نکته ساده به راحتی میتوان با آنها مقابله کرد. این نکات عبارتنداز:
- اوقاتی برای آرامش: زندگی پراضطراب امروزه نیازمند یک سری زمانهایی برای رسیدن به آرامش و دوری از اضطراب میباشد. زمانهایی که میتواند با کارهای مثبتی مثل: مطالعه یک کتاب، گوش دادن به یک موسیقی ملایم، ورزش کردن و هر گونه کاری که ذهن را از افکار منفی دور کند، همراه باشد.
- رژیم غذایی مناسب: یک رژیم غذایی مناسب میتواند کمکهای فراوانی به بدن شما برای مقابله با استرسهای ناگهانی بکند. رژیم غذایی که دارای قوانین سادهای مثل: پر خوری نکردن، استفاده از غذاهای مفید و مقوی و نه فست فودها و… است.
- داشتن یک برنامه روزانه مناسب: داشتن یک برنامهریزی خوب و منسجم میتواند شما را از سرگردانی و اضطرابهای ناشی از عقب ماندن کارها خلاص کند. اینکه بدانید همیشه همانطور که میخواهید برنامه شما پیش نمیرود نیز مهم است. اتفاقات ناگهانی وجود دارد که ممکن است در برنامه ما اختلالاتی ایجاد کند؛ پس نباید برای آنها نگران بود.
- صحبت درباره این نگرانیها با یک دوست: صحبت و درد و دل کردن درباره استرسها و نگرانیهای شما میتواند استرس شما را کاهش دهد. اما باید توجه داشته باشید که نباید سعی کنید نگرانیهای خود را به وی منتقل کنید.
آیا مراجعه به پزشک برای استرس ناگهانی لازم است
با توجه به اینکه استرس و نگرانی عامل ایجاد بسیاری از بیماریهای موجود در دنیا میباشد، مراجعه به پزشک در صورت ایجاد تپش قلب شدید و استرسهای ناگهانی شدید امری بسیار مهم است و باعث میشود از ایجاد بیماریهای زیادی جلوگیری شود. به این نکته باید توجه داشت که به هیچ عنوان نباید برای رفع این بیماری از داروهایی که تجویز پزشک نیستند استفاده کرد. بنابراین اگر برای مدت زیادی است که با اضطراب ناگهانی مواجه میشوید و دلیل استرس ناگهانی خود را نمیدانید، بهتر است حتما با یک پزشک مشورت کنید. آشنایی با روشهای افزایش اعتماد به نفس میتواند در کاهش استرس شما کارساز باشد.
در پایان
همانطور که گفتیم زندگیهای امروزی پر از تنش، اضطراب و استرس شدهاند. اگر با رعایت یک سری نکاتی که ذکر شد نتوانیم با آنها مقابله کنیم و بر آنها پیروز شویم خسارات جبران ناپذیری را برای ما به دنبال خواهد داشت و برایمان همین چند روز زندگی را تلخ و ناخوشایند میکند. خانه آموزش این بار با این موضوع مهم در خدمت شما بود و سعی کرد دلیل استرس ناگهانی را برای شما به طور مفصل بیان کند تا در آرامش زندگی خود را سپری کرده و از آن لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میشود برای کاهش استرس برنامه ریزی درستی داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید