راههای تقویت اعتماد به نفس از کودکان تا مدیران

خودباوری یا اعتماد به نفس یکی از حالات روانی و درونی است که فرد بخاطر تجربههای قبلی خود، به توانایی و استعدادهایش در موفقیت و در انجام کارها بطور درست و موفقیتآمیز اعتماد و باور دارد. اعتماد به نفس، نقش مهمی در پیشرفت وموفقیتهای یک فرد ایفا میکند. محققان دریافتهاند که برخلاف آنچه که عموم تصور میکنند؛ اعتماد به نفس کودکان تا سن پنج سالگی بهطور کامل شکل میگیرد. همچنین محققان آمریکایی میگویند کودکان زمانی که به سن پنج سالگی میرسند، از احساس اعتماد به نفسی برخوردارند که به لحاظ تکامل با بزرگسالان قابل مقایسه است. درحالیکه تاکنون تصور میشد کودکان تا پیش از رسیدن به دوره ی دبستان، نمیتوانند احساس منفی یا مثبت نسبت به خودشان داشته باشند. در این مقاله از سایت خانه آموزش قصد داریم راهکارهایی درمورد تقویت اعتماد به نفس در اختیار شما قرار دهیم.
راههای تقویت اعتماد به نفس در مدیران
مدیران جزو دسته افرادی هستند که افزایش اعتماد به نفس در آنها ضروری است. شما به عنوان یک مدیر که در حال مدیریت یک مجموعه و یا سازمان هستید، نمیتوانید به خوبی از عهده انجام وظایفتان بربیایید مگر آنکه از اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی برخوردار باشید. یک مدیر حتی در برخورد با کارمندان، به اعتماد به نفس بالایی نیاز دارد؛ چرا که در غیر اینصورت نمیتواند با آنها ارتباط مثبتی داشته باشد. اگر به عنوان یک مدیر به دنبال راههای تقویت اعتماد به نفس هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
- مراقب زبان بدنتان باشید: یکی از راههایی که اعتماد به نفس شما را بالا میبرد، حالت بدنتان است. برای مثال سرتان را بالا نگه دارید، قوز نکنید و صاف بنشینید، شانههایتان را عقب ببرید تا کمرتان صاف باشد و ارتباط چشمی مستقیم با مخاطبتان برقرار کنید.
- لباس مناسب بپوشید: زیبایی از آن دسته مواردی است که باعث میشود احساس بهتری به خودمان داشتهباشیم. چنانچه لباسی که انتخاب میکنید، مناسب شما و مطابق با شغل و سبک زندگیتان باشد، باعث میشود احساس خوبی داشته باشید و ناخودآگاه اعتماد به نفستان افزایش مییابد.
- با قاطعیت صحبت کنید: یک سخنران بزرگ با قاطعیت صحبت میکند و لحنی ثابت دارد؛ پس دقت داشته باشید که لحن و ریتم صحبتتان قاطع و محکم باشد.
- مثبت اندیش باشید: انرژی مثبت نتایج مثبت را جذب خود میکند، پس مثبت اندیش باشید و ذهنتان را درگیر جنبهی مثبت زندگیتان کنید.
- فعالیت داشته باشید: بیتحرکی و کم بودن فعالیت، باعث افزایش ترس و شک میشود؛ در صورتی که فعالیت و تحرک، اعتماد و شجاعت شما را زیاد میکند.
- ورزش کنید: ورزش کردن و داشتن اندام زیبا و مناسب، سبب بالا رفتن اعتماد به نفس شما میشود.
اعتماد به نفس در کودکان
تقویت اعتماد به نفس در کودکان یکی از مهمترین عوامل برای مقابله با چالشهایی است که در بزرگسالی قرار است با آن روبهرو شوند. اعتماد به نفس هر فرد، در دوران کودکی او شکل میگیرد؛ کودکانی که اعتماد به نفس بالایی دارند معمولاً در بزرگسالی بیشتر از زندگی خود لذت میبرند و کمتر با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند. عدم تقویت اعتماد به نفس در کودک باعث میشود بعدها در دوران نوجوانی توانایی ارتباط با همسالان خود را نداشته باشد و تبدیل به شخصی منزوی و گوشهگیر شود. وظیفه شما در جایگاه والدین این است که حس اعتماد کردن به خود و تواناییها را در کودکانتان رشد دهید و باعث افزایش اعتماد به نفس آنها شوید. کمبود اعتماد به نفس در کودکان میتواند خود را با علائم زیر آشکار کند:
- کودک، خودش را ناتوان و حقیر میبیند.
- در تصمیمگیریهای ساده ناتوان است.
- از انجام کارهای جدید میترسد.
- علاقه دارد به دیگران شبیه باشد.
- کودک به آینده امیدی ندارد.
- به کودکان کم سن و سالتر از خودش زورگویی میکند.
- در مدرسه یا کلاس درس کم صحبت میکند.
- درمواجه با شرایط جدید دچار استرس میشود.
تقویت اعتماد به نفس در کودکان
در این قسمت به دو مورد از راهکارهای تقویت اعتماد به نفس در فرزندانتان میپردازیم که اگر به آنها توجه کنید، به اعتماد به نفس کودک صدمه کمتری وارد میشود و میفهمد که گاهی میشود اشتباه کرد. به گفته دانيل مير، استاديار آموزش ابتدايي در دانشگاه ايالت سان فرانسيسكو، اگر خودتان اشتباه كرديد، به آن اعتراف كنيد. پذيرش و اصلاح اشتباهات پيغام قدرتمندی به فرزندتان میرساند و پذيرش مشكلات را براي كودك آسانتر میكند. این موارد عبارتنداز:
- بی قید و شرط عشق بورزید
کودکتان را تا ميتوانيد بغل كنيد، ببوسيد و فراموش نكنيد به او بگوييد كه چقدر به او علاقه داريد. وقتی ناچارید در موردی به او تذكر دهيد، به او بفهمانيد تذكر شما در مورد رفتار اوست نه خودش. کودکان به راحتی عشق و لایه را درک میکنند نیازی نیست برای نشان دادن عشق و علاقه به کودکان عمل خاصی را انجام دهید همین موارد نام برده شده در این مقاله میتواند آن اعتماد به نفس لازم را به کودکان تزریق نماید. نکته مهم برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان یاد دادن مهارت برنامه ریزی و مدیریت زمان است. این کار باعث میشود کودک در مراحل اول زندگی خود احساس خوشایند به انجام رساندن یک کار را تجریه کند.
- اجازه دهید اشتباه کند
گاهی بگذارید کودکان در معرض اشتباه قرار بگیرند. به طور مثال وقتی کودک با تلف کردن وقتش در اتاق خوابش از سرویس مدرسه جا ماند به جای سرزنش کردن و ملامت کردن بهتر است او را تشویق کنید تا بیندیشد که دفعهی بعد چه رفتاری داشته باشد که این اتفاق نیفتد. این طبیعی است که همه اشتباه میکنند؛ کودکان از این موضوع مستثنی نیستند به آنها فرصت جبران را بدهید.
سخن آخر
برای تقویت اعتماد به نفس در خود، تصویر خوبی از خود در ذهنتان داشته باشید. به خاطر داشته باشید که اگر قصد حاضر شدن در جمعی را دارید یا قرار است فعالیت جدیدی را انجام دهید اما از انجام آن هراس دارید، استفاده از تکنیک های ان ال پی راه مناسبی برای بالا بردن اعتماد به نفس است؛ پس تصویری که از خود دارید را ویرایش کنید. به طور مثال به یک رفتار در گذشته فکر کنید که بهخوبی در آن مهارت داشتید. سپس این تصویر و حس خوب را به زمان حال بیاورید و جایگزین تصویر فعلی کنید؛ متوجه خواهید شد ترس و اضطراب شما کاهش یافته است و عملکرد بهتری از قبل خواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید